ساده سازی ؛ مدل هرم پله ای
مسیر ساده سازی را می توان با یک هرم مقایسه کرد. راه رسیدن به هدف اصلی زندگی از یک مسیر هفت مرحله ای می گذرد. هر چه به سمت بالای این هرم حرکت کنید، از مسائل بیرونی به سمت مسائل درونی پیش می روید. ترتیب در این روند مهم نیست؛ می توانید از هر جای این مسیر شروع کنید.
اما تجربه نشان می دهد که تمایل به ساده سازی معمولا از پایین ترین مرحله ی هرم آغاز می شود که مربوط به آشفتگی و به هم ریختگی محیط خانه و محل کار است.
طبقات مختلف هرم زندگی تان عبارتند از:
- مرحله ی اول: وسایل تان
منظور از وسایل، هر چیزی است که دارید. باید از میز خود شروع کنید و به جای اینکه اجازه دهید کارهای تان بر شما غلبه کند، آنها را تحت کنترل خود درآورید و احساس آرامش بعد از این کار را تجربه کنید. بعد به سراغ کمد لباس ها، سایر قسمت های خانه، پارکینگ، اتومبیل و محل کارتان بروید و با آنها هم همان کار را بکنید که با وسایل شخصی و میزتان کردید.
- مرحله ی دوم: امور مالی تان
اغلب اوقات سر و سامان دادن به امور مالی بسیار دشوارتر از رسیدگی به آشفتگی های موجود در خانه است. اینجا فقط در مورد پول های نقد و حساب های بانکی صحبت نمی کنیم، بلکه بدهی ها و وام ها و موانع ذهنی مرتبط با پول هم مد نظر هستند.
- مرحله ی سوم: زمان
هر کسی در طول روز ۲۴ ساعت زمان دارد. مساله ی اصلی این است که چه مقدار وقت آزاد دارید و چه مقدار از آن در اختیار خودتان است. همسر، رئیس، همکاران، مشتریان، خویشاوندان و هر کسی که با آنها در ارتباط هستید، هر یک به نوعی بخشی از زمان شما هستند. علاوه بر همه ی اینها، شما زمانی را باید صرف امور وظایف روزمره و سرگرمی های خود بکنید، پس کی می توانید زمانی را به خودتان اختصاص دهید؟
کِی می شود که وقتی پیدا کنید که هیچ کاری نداشته باشید و با خیال راحت کمی بنشینید و فکر کنید؟ در اینجا نیز به این امور کمی نظم می دهید و با پیاده کردن اصول ساده سازی یک قدم مهم دیگر به باطن خود نزدیک تر شوید.
- مرحله چهارم: سلامتی تان
بدن شما شخصی ترین دارایی شماست. در بیشتر موارد، ما فقط در زمان هایی که بیماریم به اهمیت آن پی می بریم و در این زمان مهم ترین چیز برای ما بازیافتن سلامتی مان است و سایر مسائل دیگر در حاشیه قرار می گیرند. روش ساده سازی نشان می دهد که چگونه با انجام اقدامات پیشگیرانه، از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرده و سلامت جسمی و ذهنی خود را حفظ کنیم.
- مرحله ی پنجم: روابط اجتماعی تان
روابط اجتماعی ناسالم می تواند زندگی شما را دشوار و پیچیده کند. مشاجره، اذیت و آزار و حسادت، برخی از پیامدهای مضر روابط اجتماعی ناسالم هستند. اما حتی روابط دوستانه و تعهدات اجتماعی نیز ممکن است برای تان دردسرساز شوند، به ویژه اگر اجازه دهید انرژی شما را کاهش دهد و خواسته های دیگران را نسبت به نیازهای خودتان در اولویت قرار دهید.
روش ساده سازی، روابط شما را سر و سامان می بخشد، ارتباط با دیگران را برای تان ساده می کند و ذهن شما را از مسائل جانبی رها می کند تا بتوانید روی آن دسته از روابطی که به پیشرفت شما کمک می کنند، تمرکز کنید. این روش به شما کمک می کند تا روابط خود را با اعضای خانواده و دیگران بهبود بخشید. در حقیقت این روش دیدی وسیع نسبت به این نوع روابط به شما می دهد.
- مرحله ی ششم: زندگی مشترک تان
این مرحله از فرآیند ساده سازی به ما می آموزد که به همسرمان به چشم فردی جدا از خودمان نگاه نکنیم، بلکه او را جزئی از وجود خودمان بدانیم و با آگاهی از تفاوت های طبیعی بین مردان و زنان، روابط خود را تحکیم بخشیم. روش ساده سازی این باور بیهوده را که کار و زندگی شخصی با هم در تناقض اند، پایان می دهد و به شما کمک می کند که با برقراری تعادل بین این دو، مسائل شغلی خود را سر و سامان ببخشید و در عین حال از روابط خانوادگی تان لذت ببرید.
- مرحله ی هفتم: خودتان
در راس این هرم ساده سازی، اتاقی با یک مشخصه ی کاملا منحصر به فرد وجود دارد. در مقابل در ورودی، تصویر و برداشت شخصی شما از رضایت و شادمانی، و هدف زندگی تان حک شده است. در انتهای این سفر، متوجه می شوید که هیچ گونه اثری از دشواری و پیچیدگی در زندگی شما به چشم نمی خورد و در همه جای این اتاق، سادگی مطلق وجود دارد.
در عین حال که اتاق خالی نیست، پر از ویژگی های شخصیتی شماست. در اینجا شما نه فقط خودتان، بلکه چیزی فراتر از آن خواهید یافت و هنگامی که اتاق را ترک می کنید، می بینید که دگرگونی بی نظیری در شما ایجاد شده است.
منبع: (زندگی به همین سادگی، تیکی کوستن ماخر)
ادامه ی مقالات زندگی به همین سادگی را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید