زخمهایی که مدیر بر تن خود میزند!
رئیس ابردقیق:
اگر همیشه در متن گزارشها و نامهها دست میبرید و عبارات را پس و پیش میکنید و به همین دلیل نیز، هر نوشتهای مدتها روی میز کار شما باقی میماند، احتمالاً گرفتار نوعی وسواس در نوشتن هستید. چارۀ کار چیست؟ احساس تمایل برای اصلاح کردن هر نامهای را که به دستتان میرسد، در خود، سرکوب کنید.
رئیس چوب به دست:
اگر میبینید شرایط کار از هر جهت برای کارکنان تحت نظارتتان فراهم است ولی انگیزۀ شغلی آنان هر روز کمتر از روزهای دیگر میشود، این احتمال وجود دارد که شما رئیس چوب به دست هستید؛ یعنی واحد تحت نظارت خود را به صورت یک منطقۀ بحرانی درآوردهاید، هارت و پورت به راه میاندازید، فریاد میکشید و افراد را دچار فشار روانی و اضطراب ناشی از آن، میسازید. چارۀ کار چیست؟ از این به بعد، برای اجرای تصمیمات و دستورات خود، برنامهای متناسب و معقول، تنظیم کنید.
رئیس همه کاره:
اگر علاقهمندید شخصاً به همۀ کارها رسیدگی کنید و همۀ تصمیمات را خودتان اتخاذ نمایید و شخصاً نیز اقدام بفرمایید! به احتمال بسیار، شما رئیس همه کاره هستید. چارۀ کار چیست؟ افراد تحت نظارت خود را جمع کنید و برای آنان توضیح بدهید که تا چه اندازه نسبت به ارایۀ عقاید تازه و مفید به وسیلۀ آنان، علاقهمند هستید. از آنان بخواهید تا دیدگاهها و نظرات خود را روی کاغذ بنویسند و برای شما، ارسال کنند. به آنان اطمینان بدهید که حتی بیربطترین پیشنهاد آنان را نیز، مطالعه خواهید کرد و …، پیشنهادات بیربط مورد انتقاد قرار نخواهد گرفت و از پیشنهادات مفید نیز، قدردانی خواهد شد.
رئیس ریاست مآب:
اگر خود را نیازمند احترام و کُرنش افراد تحت نظارتتان میبینید، به احتمال زیاد، شما یک رئیس ریاست مآب هستید. چارۀ کار چیست؟ این حقیقت را به خود بقبولانید که احترام قایل شدن برای پُست و مقام، از همان مقولۀ احترامگزاری برای لباس فاخر و ثروت مادی است. ضمناً بدانید که هرچه بیشتر طالب احترام و کُرنش باشید، به همان نسبت نیز، بیشتر حقیر جلوه خواهید کرد.
رئیس تکنواز:
چنانچه خود را متخصص یک رشتۀ خاص و مثلاً صاحب نظر در مدیریت و رهبری تلقی میکنید و در این مورد نیز خود را بی نیاز از هر نوع همفکری یا مشورت میدانید و تقسیم کار و تفویض اختیار را قبول ندارید، احتمالاً شما یک رئیس تکنواز هستید. چارۀ کار چیست؟ در رابطۀ با مدیریت و رهبری اثربخش کتاب بخوانید، مقالههای علمی و کاربردی در این زمینهها را مطالعه کنید، در همایشها، کنگرهها و کارگاههای آموزشی که در رابطه با مدیریت و رهبری اثربخش تشکیل میشود، شرکت نمایید و گه گاه نیز مشکلات کاری خود را، با افراد تحت نظارتتان در میان بگذارید.
رئیس دو دل:
اگر اخذ تصمیم را تا آن میزان به تعویق میاندازید و اصطلاحاً این دست و آن دست میکنید تا کار از کار بگذرد، احتمالاً شما یک رئیس دو دل هستید. مدیران دو دل و مردد، معمولاً قلمرو تصمیمگیری خود را به آنچه که روی کاغذ آمده است، محدود میسازند. چه باید کرد؟ تلاش کنید قبل از تصمیمگیری در هر زمینهای، ابتدا مشکل را تعریف و سپس علل یا عوامل ایجاد کنندۀ آن را شناسایی کنید. برای هر عامل یا علت، راهحلهای مختلف را شناسایی و سپس بهترین راهحل را انتخاب نمایید.
قدم بعدی شما آن است که عوامل بازدارنده و پیشبرنده برای هر راهحل را پیشبینی و سپس اقدامات لازم برای حل مشکل را، انجام دهید.
(منبع: روانشناسی مدیریت تألیف دکتر محمود ساعتچی)
نگرش جالبی به مشکلات یک شرکت است، تشکر
ممنون که مطالعه کردید.
چه جالب بود. حوزه های خوبی رو مورد بررسی قرار داده بودید
ممنون
ممنون از شما
مطلب خوبی بود. ایکاش رییس ما هم این مطلب رو میخوند 😀