حرکات اکتسابی
جانورشناس آمریکایی، محقق علوم رفتاری انسان و نویسنده، دزموند موریس، معتقد است که انواع بیشماری از رفتارها در انسان وجود دارد که تعدادی از آنها ژنتیکی اند و ارثی و شماری دیگر اکتسابی اند. شماری از این رفتارها، کشف، بعضی جذب و برخی دیگر آموخته می شوند و تعدادی از رفتارهای دیگر از ترکیب چند شیوه به دست می آید.
کشف حرکات خود
اغلب مردم با دست ها، بازوها و پاهای یکسانی متولد می شوند و شیوه ی حرکت دادن و اشاره با آنها کمابیش یکسان است. سرباز آفریقایی، بانکداری اهل لندن و کشاورزی مینسوتایی، هر سه در نقطه ای از زندگی شان کشف می کنند که چگونه بازوان شان را روی سینه جمع کنند. هیچ کس به آنها این ژست را نیاموخته است. در طول فرآیند رشد، که آنها با بدن های شان آشناتر می شوند، ناخودآگاه در می یابند که قادرند این حرکت را انجام دهند.
اغلب اوقات حتی نمی دانید چگونه حرکتی را انجام می دهید. وقتی بازوهای تان را روی سینه تان روی هم انداخته اید، کدام یک از بازوها بر روی دیگری قرار دارد؟ منظورم را متوجه شدید؟
رفتارهایی که به خود جذب می کنید
انسان ها شخصیت های مقلدی دارند که به راحتی از عملکرد دیگران تاثیر می پذیرند؛ خصوصا اگر دیگران از موقعیت بالایی برخوردار باشند. هرچه موقعیت دیگران بالاتر باشد، بیشتر از آنها تقلید می کنند. مردم در گروه های مختلف، به طور ناخودآگاه رفتارها و حرکات و حالات بدن و چهره ی یکدیگر را منعکس می کنند.
شما بیشتر رفتار افراد محبوب تان را جذب می کنید.
رفتارهای اکتسابی
بعضی رفتارها را بایستی بیاموزید. مثلا در نظر بگیرید که می خواهید چشمک بزنید. یک بار امتحان می کنید، ولی اصلا فایده ای ندارد. دوباره امتحان می کنید. این بار کمی بهتر شده است. مصمم و با سماجت تمرین می کنید تا زمانی که موفق شوید.
اکثر افراد قصد ندارند به سیرک ملحق شوند و پشتک زدن و راه رفتن روی دست ها را بیاموزند، اما در زندگی، بسیار با دیگران دست می دهند. داشتن آموزگاری خبره می تواند مفید واقع شود. به پدرها یا مادرها وقتی به فرزندشان چگونگی درست دست دادن را یاد می دهند دقت کنید؛ می بینیند که یک رفتار اکتسابی چگونه آموزش داده می شود.
(منبع: زبان بدن به زبان آدمیزاد، الیزابت کونکه)
ادامه ی مقالات زبان بدن را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید