بهانه بی بهانه : لذت پول خرج کردن
وقتی بزرگ می شوید و پول در می آورید یا پولی دریافت می کنید، اولین فکری که به ذهن تان می رسد این است که: «چطور می توانم این پول را خرج کنم تا یک لذت فوری کسب کنم؟» وقتی اولین شغل تان را به دست می آورید اولین چیزی که به آن فکر می کنید این است که چطور علاوه بر پولی که در می آورید هر یک پنی را که می توانید قرض کنید صرف خرید لباس، اتوموبیل، لوازم آرایشی، دوستان، سرگرمی، مسافرت و چیزهای دیگر کنید. معادله ذهنی شما این است که:
“پول = لذت”
وقتی برای مسافرت به یک مکان تفریحی می روید متوجه می شوید که هتل ها و خیابان ها پر از فروشگاه هایی هستند که خرت و پرت، زلم زیمبو، آت و آشغال، لباس، کارهای هنری و دیگر اشیائی می فروشند که هرگز در شهر محل زندگی تان به فکر خریدشان نمی افتادید ولی در آنجا آنها را می خرید. چرا این طور است؟ پاسخ ساده است.
وقتی به تعطیلات می روید خوشحال هستید. و برای مرتبط کردن شادی با خرج کردن پول پاسخ شرطی شده ای می دهید. هر چه خوشحال تر باشید بیشتر به صورت ناخودآگاه برای بیرون رفتن و خرج کردن پول تان برای خرید یک چیز یا در واقع هر چیزی احساس اجبار می کنید. خیلی در میان بسیاری از مردم رایج است که وقتی به هر دلیلی احساس ناراحتی و ناامیدی می کنند به خرید بروند. آنها به صورت ناخودآگاه خرید یک چیز را به شاد بودن ربط می دهند.
وقتی اوضاع آن طوری که انتظارش را دارند پیش نمی رود آنها یک چیز دیگر می خرند. گاهی وقتها آدمهای ناراحت، ولخرجی می کنند. آنها چیزهای زیادی می خرند که واقعا به آنها احتیاجی ندارند زیرا به صورت ناخودآگاه شادی را به خرج کردن مربوط می دانند. به عنوان یک فرد بزرگسال هروقت چک حقوق تان را دریافت می کنید، پاداش یا کمیسیون می گیرید، جایزه می گیرید یا چیزی به شما به ارث می رسد اولین چیزی که به آن فکر می کنید این است که چطور در سریع ترین زمان ممکن برای خرید بیشترین چیزهای ممکن که برایتان لذت بخش هستند این پول را خرج کنید.
واکنش در برابر پول
نقطه شروع رسیدن به استقلال مالی این است که خود را موظف کنید تا رویکردتان را در برابر پول تغییر بدهید. شما باید به ذهن نیمه آگاه خود دسترسی پیدا کنید و رابطه میان «هزینه کردن» با «شاد بودن» را قطع کنید و سپس میان «شاد بودن» و «پس انداز کردن و سرمایه گذاری کردن» ارتباط برقرار کنید. از آن لحظه به بعد به جای اینکه بگویید «وقتی پول خرج می کنم خوشحال می شم» می گویید: «وقتی پول پس انداز می کنم خوشحال می شم.»
برای اینکه این تغییر طرز فکر را تقویت کنید در بانکی که در نزدیکی تان قرار دارد یک «حساب آزادی مالی» باز کنید. این حسابی است که در آن به مدت طولانی پول می ریزید. وقتی پولی وارد این حساب شما می شود با خودتان عهد میبندید که هرگز آن را خرج هیچ چیزی نکنید مگر اینکه شما را به آزادی مالی برساند. اگر می خواهید پول تان را پس انداز کنید تا یک قایق یا اتوموبیل بخرید باید یک حساب دیگر باز کنید که فقط به همین منظور در آن پولی قرار می دهید. اما حساب آزادی مالی تان غیر قابل تعرض است. هرگز به آن دست نمی زنید مگر به این منظور که پول موجود در آن را سرمایه گذاری کنید تا درآمد بیشتری برایتان داشته باشند.
منبع: (بهانه بی بهانه، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات بهانه بی بهانه را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید