برای دوران بازنشستگی ریسک نکنید
تمام پول های بازنشستگی شما به یک واحد پولی نباشد. باید حداقل آن را بین سه تا چهار ارز مختلف تقسیم کنید. یادتان باشد که این ها پول های بدون پشتوانه ای است که در معرض فریبکاری سیاسی و درک عمومی قرار دارند. در برخی کشورها حتی می توانید کاری کنید که مستمری بازنشستگیتان بر اساس فرانک سوئیس باشد ( اتحادیه ی اروپا اگر واقعا می خواست کاری کند که یورو موفق باشد، باید مدل سوئیس را پیاده می کرد. سوئیس کشوری با چهار قوم و زبان ، از نظر مالی قدرتمند و دارای ارز واحد است . چون در سوئیس قوانین حریم خصوصی منطقی اند و کشور جنگ طلبی نیست، واحد پولی آنها از همه ثبات بیشتری دارد)
کلیه ی دارایی های خود را در جایی که زندگی می کنید نگه ندارید.شاید فکر کنید که دولت ها امکان ندارد ورشکسته شوند، ولی این امکان هست و ورشکست خواهند شد. من هم دلم می خواهد فکر کنم که بانک ها هرگز دچار بحران نمی شوند، ولی با توجه به سیاست های مالی فعلی دولت، این مساله کمی خوشبینانه است.
اگر نظام بانکداری کشوری متلاشی شود، کل زیرساخت های آن هم تحت تاثیر قرار می گیرند.
باید برای اینکه ارزش واحد پول در کشوری یک شبه افت کند یا کشور طی چند هفته غیر قابل سکونت شود آماده باشید. به جای اینکه به فکر داشتن خانه ی مسکونی در شیکاگو و ویلای تفریحی در فلوریدا باشید، به فکر خانه ی مسکونی دوم در کشور دگیر (یا حتی چه بهتر در قاره ای دیگر ) باشید.
ملک بخرید . سرمایه گذاری بسیار خوبی است . فقط مطمئن شوید که این کار را به درستی انجام دهید.
سراغ معامله های اهرمی بدون پیش پرداخت یا با پیش پرداخت کم نروید. پیش پرداخت زیادی بپردازید یا نقد بخرید. اگر توان مالی دارید از وام های مسکن استفاده کنید و در سریع ترین زمان ممکن آن را تسویه کنید
می دانم که رابرت کیوساکی ، سرمایه گذار مشهور خرید خانه را داراریی نمی داند ولی با نظرش مخالفم. داشتن ملک خوب است چون زمین از جمله منابع محدودی است که در نهایت ارزشش را حفظ می کند و بر بهایش اضافه می شود.
نکته ی مهم این جاست که هرگز به سراغ خرید ملکی نروید که مجبور خواهید بود در زمان رکود بفروشید. پیش پرداخت اولیه را به اندازه ای بپردازید که طی یک یا دو سال رکود حتی در صورت نداشتن مستاجر یا داشتن مستاجری که تخلیه نمی کند و پول هم نمی دهد بتوانید همچنان قسط های ملکتان را بدهید.
تا بعد از چنین رکودهایی صبر کنید ، ملک همیشه به قیمت اولیه اش بر می گردد
منبع: احتیاط در ریسک کردن است (رندی کیج)
سری مقالات احتیاط در ریسک کردن است را دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید