هوش اجتماعی چیست و چرا مهم است؟
آیا فکر رفتن به یک مهمانی که در آن افراد غریبه بسیاری حضور دارند شما را به وحشت می اندازد؟
آیا فکر صحبت کردن با خانواده همسر احتمالی آینده تان باعث می شود شما در صحبت کردن دچار مشکل شوید؟
آیا تابه حال شده به جمعی معرفی شوید، در یک لحظه اسم آنها را فراموش کرده و هنگام صحبت کردن دست و پای خود را گم کنید؟
آیا می خواهید در یک مصاحبه کاری تاثیر گذار ظاهر شوید ولی آنقدر مضطرب هستید که به سختی می توانید صحبت کنید؟
آیا مایلید به راحتی با دیگران گفت وگو کنید و به سادگی دوست پیدا کنید؟
اگر هرکدام از داستان های بالا برای شما آشنا به نظر می رسد هوش اجتماعی شما برای بهبود یافتن به کمک نیاز دارد، به طور ساده «هوش اجتماعی» به این معنی است که چقدر می توانیم با افراد پیرامون خود به خوبی کنار بیاییم وارتباط برقرار کنیم. در حالت کلی انسان یک حیوان اجتماعی است و برای اینکه بتوانیم به خوبی زندگی کنیم و از زندگی کردن لذت ببریم این توانایی نقش حیاتی را ایفا می کند.
تعریف هوش اجتماعی
اگر روراست باشیم تقریبا همه اقرار خواهیم کرد که مهارتهای اجتماعی ما نیاز به بهسازی و اصلاح دارند و انواع زیادی از این مهارت ها در گستره هوش اجتماعی می گنجند. در ابتدا شما باید توانایی برقراری ارتباط با دیگران را داشته باشید، چه با یک نفر، چه در گروههای کوچک، چه در یک اتاق پر از آدم و یا حتی در جمع های بزرگ تر. شما درگیر یک رابطه ذهن به ذهن شده اید.
ذهن انسان پیچیده ترین، پیشرفته ترین و قوی ترین عضو در جهان هستی است.
تعامل داشتن با ذهن خودمان به تنهایی سخت است. تعامل همزمان با تعداد زیادی از ذهنهای دیگر قطعا نشان دهنده نبوغ است. افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند باید از تمام توانایی ذهن و جسم خود برای برقراری رابطه و درک دیگران استفاده کنند. آنها باید رفتارهایی را بیاموزند که دیگران را به برقراری رابطه و دوست شدن با آنها تشویق کند و باید بدانند چگونه با دیگران دوست شوند و این دوستی را حفظ نمایند. هوش اجتماعی که از اهمیت بالایی برخوردار است به توانایی گفت وگو کردن هم مربوط می شود و همانند یک قایق ران ماهر با امواجی از از تعارض ها، بحثها، سوتفاهم ها و پیامدهای آن دست و پنجه نرم می کند. تمام این مهارت ها بر این امر تاکید دارد که فردی با هوش اجتماعی بالا، یک سخن ور و شنونده عالی است و می تواند به راحتی با دنیای بزرگتر ارتباط برقرار کند. افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند با افرادی که دارای پیشینه و سن و فرهنگ و طبقه اجتماعی متفاوت هستند راحت تعامل برقرار می کنند و مهم تر اینکه باعث می شوند آن افراد هم در کنار آنها احساس آرامش کنند و راحت باشند. مدیران و همچنین معاونین فروش، متصدیان پذیرش، معلمها، پزشکان، مددکاران اجتماعی، کارکنان هتل و در حقیقت تمام کسانی که در طول روز با دیگران سروکار دارند برای اینکه بتوانند در انجام کارهای خود تاثیر گذار باشند به هوش اجتماعی نیاز دارند. هوش اجتماعی یکی از مهم ترین و مفیدترین هوشهایی است که ما می توانیم با آموزش دیدن، آن را در خود تقویت کنیم و خبر خوب این است که این هوش قابلیت ارتقا یافتن دارد.
مجموعه مقالات هوش اجتماعی را دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید