قدرت زمان : غلبه بر اتلاف وقت
مهم این است که هدفی منحصر به فرد داشته باشید، منظوری مشروع و مفید را دنبال کنید و بدون هیچ قید و شرطی خودتان را وقف آن کنید. آلن جیمز تعلل و وقت کشی دزد وقت است. همه ما این را بار ها شنیده ایم. وسوسه تعلل و اتلاف وقت دلیل اصلی شکست مطلق در زندگی و بازنشستگی در فقر است. مشکل این نیست که مردم نمی دانند برای موفقیت چه باید بکنند. اکثر مردم در مورد گام های رسیدن به زندگی و کار بهتر دید روشنی دارند.
مشکل این است که هر روز دلیلی پیدا می کنند که انجام آن را از امروز به فردا موکول کنند. آن ها آن قدر تنبلی و وقت کشی می کنند تا دیگر فردایی وجود نداشته باشد. حس اضطرار یکی از ارزشمند ترین عادت هایی است که می توانید در زندگی به دست آورید، یعنی تمایل درونی نسبت به کار و تمام کردن آن بدون اتلاف وقت که درست نقطه مقابل تعلل و وقت کشی است و قدرت مندترین عامل تعیین کننده به شمار می رود. این حس به اندازه مجموع تمام عادت هایی که می توانید به آن ها برسید در خدمت شما خواهد بود.
در کارتان سرعت داشته باشید
در یک نظر سنجی از ۱۰۴ نفر مدیر عامل سؤال شد که مهم ترین عاملی که می تواند باعث ترفیع سریع یک کارمند جوان شود چیست؟ به آن ها لیستی از ۵۰ ویژگی و عادت های رفتاری داده شد تا از بین آن انتخاب کنند. با کمال تعجب ۸۴ درصد از آن ها دو ویژگی را مهم تر از بقیه می دانستند.
اولین ویژگی توانایی تشخیص کارهای مربوط از نا مربوط است، یعنی توانایی اولویت بندی استفاده از وقت.
هر مدیری این تجربه تلخ را دارد که دیده، کارمندی با وجود داشتن کار های مهمی که از اولویت بالایی برخوردار هستند مشغول انجام کار های غیر ضروری است. بسیاری از سازمان ها با انباشت نیروی کار روبرو هستند ولی بهره وری شان بیش از حد معمول پایین است و علت آن تنها به همین خاطر است که خیلی از کارکنان بیشتر وقت شان را صرف انجام کار هایی می کنند که ضرورت یا اولویت ندارند.
دومین ویژگی بارز از نظر این مدیر عامل ها توانایی انجام سریع کار یا به تعبیری قاپیدن توپ و دویدن به سوی دروازه بدون هیچ تردید و تعلل است.
همه می خواهند کارشان را خوب انجام بدهند ولی جاده منتهی به شکست همیشه با نیت های خیر سنگ فرش شده است. فقط عمل است که به حساب می آید و تنها اعمال مان هستند که ما را به انجام مهم ترین وظایف مان هدایت می کنند.
منبع: (قدرت زمان، اثر برایان تریسی)
ادامه ی مقالات قدرت زمان را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید