به خلوت و تنهایی خود احترام بگذارید
بیشتر ما به حفظ سلامت فیزیکی خود اهمیت می دهیم؛ ولی از تمام یا بخشی از سلامت عاطفی و روانی خود چشم پوشی می کنیم یا آن را به فراموشی می سپاریم.
محافظت کردن از خلوت و احترام گذاشتن به آن، عبارتی است که به شما و دیگران یادآوری می کند برای خود و آسایش خاطر خود، ارزش قائل شوید. این مطلب بیانگر اهمیت سلامت فکر و شادمانی است. خانه ی شما یکی از معدود مکان هایی است که ورود یا منع ورود افراد و اشیا در اکثر موارد در اختیار خودتان است و به طور معمول در آن قدرت “نه” گفتن دارید.
محافظت از خلوت می تواند بسیاری از موارد را در برگیرد. می تواند به این مفهوم باشد که اجازه دهید منشی تلفنی پیام های تلفنی شما را ضبط و حفظ کند، در نتیجه الزامی به پاسخگویی تلفن ندارید. بیشتر اوقات طبق عادت هنگامی که زنگ تلفن به صدا درمی آید با عجله به سوی آن می رویم در حالی که واقعا قصد صحبت با کسی را نداریم.
اگر فرزند دارید می توانید دعوت دوستان به خانه را کاهش دهید. این کار را باید نه به دلیل ایجاد محیطی ضد اجتماعی، که برای حفظ تعادل و هماهنگی در خانه انجام دهید. در این سال ها گاهی من و همسرم احساس می کردیم که خانه ی ما بیشتر به ایستگاه پر تردد قطار یا اتوبوس شبیه شده است نه محلی برای آسایش و آرامش.
وقتی از تمایلات خود (به داشتن محیطی آرام تر) شناخت بیشتری پیدا می کنیم و خود را با موضوع محافظت از خلوت خود هماهنگ سازیم، مجدد می توانیم تعادل محیط زندگی خود را برقرار کنیم.
شما هم باید بیاموزید گاهی به خواسته هایی که موجب فاصله گرفتن شما از خانه می شود پاسخ “نه” بدهید و از دعوت بیش از حد آشنایان، دوستان و دیگران به خانه بپرهیزید. این کار شما به دلیل گوشه گیری از دوستان و خانواده نیست، بلکه برای حفظ احترام به نیاز خلوت گزینی است.
با این کار متوجه تغییری مهم در احساسات خود می شوید. احساس می کنید از لحاظ روحی تغذیه شده اید و آرامش دارید. متعاقب آن هنگامی که دیگران را به خانه دعوت می کنید یا دعوت خوشایند آنان را می پذیرید، کاملا آگاه هستید که به دلیل تمایلی واقعی ، نه تحت فشار و اجبار آنان را دعوت می کنید یا دعوت آنان را می پذیرید.
همه ی ما تا حدی به خلوت و تنهایی احتیاج داریم. وقتی وارد منزل یا هر جایی می شوید که می دانید به شما تعلق دارد، می توانید به نیاز خلوت گزینی خود احترام بگذارید. خیلی زود احساس خواهید کرد که اتفاقات برای شما زیاد آزار دهنده نخواهند بود.
(منبع: از کاه کوه نسازید، دکتر ریچارد کارلسون)
ادامه ی مقالات خانواده ی موفق را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید