چهار بخش تصویر سازی ذهنی
تصویر سازی از چهار بخش تشکیل می شود که می توانید آن را بیاموزید و تمرین کنید تا از نیروی آن به بهترین شکل ممکن برخوردار گردید.
- با کدام تکرار؟
نخستین جنبه ی تصویر سازی، تناوب و تکرار آن است. تعداد دفعاتی که یک هدف به خصوص را در ذهن خود تصور می کنید چه اندازه باید باشد؟ هرچه تصویری را بیشتر در ذهن خود تکرار کنید، بیشتر این در ذهن نیمه هوشیار شما ثبت می شود و به سهولت بیشتری می تواند بخشی از واقعیت شما محسوب شود.
- چه مدتی؟
عنصر دوم تصویرسازی، مدت آن است. یعنی چه مدت زمانی را هر روز صرف تصویرسازی ذهنی می کنید. وقتی در حالت آرمیدگی قرار می گیرید، می توانید چند ثانیه و حتی چند دقیقه تصویر مورد نظر را در ذهن خود مجسم سازید. هر چه بیشتر بتوانید این کار را بکنید، بهتر می توانید تصویر را به عمق ذهن نیمه هوشیار خود بفرستید.
- با کدام روشنی؟
عنصر سوم تصویر سازی، روشنی و شفافیت است. رابطه ی مستقیمی میان دیدن توام با روشنی و شفافیت نتیجه یا عملکرد و تبدیل کردن آن به واقعیت وجود دارد.
وقتی هدف جدیدی را برای خود در نظر می گیرید، تصویر و یا تجسم شما از این هدف معمولا مبهم است. ممکن است ندانید که هدف موفق شما چه شکل و شمایلی خواهد داشت. اما هرچه بیشتر آن را بنویسید، مرور کنید و در ذهن خود تصویرسازی کنید، برای تان روشن تر و شفاف تر می شود و سرانجام در شرایطی قرار می گیرید که هدف از شفافیت کامل برخوردار می گردد. در این زمان، هدف ناگهان در دنیای شما و دقیقا به همان شکلی که آن را تصویرسازی کرده اید، ظاهر می شود.
- با کدام شدت؟
چهارمین عنصر تصویرسازی، شدت آن است. یعنی اینکه به این تصویرسازی خود چه مقدار احساسات ضمیمه می کنید. در واقع، این مهم ترین بخش تصویرسازی ذهنی است. گاه اگر احساسات شما به اندازه ی کافی شدید و پر محتوا باشد و اگر تصویر ذهنی شما از شفافیت کافی برخوردار باشد، هدف تان بلافاصله تحقق پیدا می کند.
(منبع: هدف، برایان تریسی)
ادامه ی مقالات هدف را دنبال کنید…
دیدگاهتان را بنویسید